Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

۱۷ دی‌ماه بود که ازدحام جمعیت در مراسم تشییع پیکر شهید حاج قاسم سلیمانی به کشته شدن ده‌ها نفر انجامید و سرانجام روز پنج شنبه 10 بهمن بعد از سه هفته مراسمی جمعی در کرمان برای جان باختگان این حادثه تلخ برگزار شد.

با مروری بر اخبار که به نقل از مسئولان رسمی اورژانس و پزشک قانونی کرمان اعلام شده است، تعداد کشته‌شدگان در روز حادثه ۵۷ نفر اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها دو روز بعد با فوت دو نفر دیگر از مجروحان تعداد کشته‌شدگان به ۵۹ نفر رسید. همان روز اعلام شد که ۱۰ نفر از مجروحان در بخش ICU بیمارستان‌های کرمان بستری هستند که حال سه نفر از آنها وخیم است. بعد خبر رسید از سه نفری که در ICU بستری بودند، یک دختر خانم که در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان سیدالشهدا بستری بود، فوت کرده است. با این حساب، تعداد کل جان‌باختگان با احتساب سه نفری که در بیمارستان جان باختند به ۶۰ نفر رسید.

همان زمان اخباری در برخی خبرگزاری‌ها منتشر شد که بر اساس آن، تعداد کشته‌شده‌ها ۷۸ نفر اعلام شد. بنا بر این خبر، تعداد فوتی‌ها در بیمارستان شفای کرمان ۳۷ نفر بوده که ۲۳ زن، هشت مرد و بقیه کودک‌ بودند. همچنین ۱۵ نفر در بیمارستان باهنر، هفت نفر در بیمارستان کلاهدوزِ نیروی زمینی سپاه و یک نفر هم در بیمارستان تأمین‌ اجتماعی‌ فوت کرده‌اند. در این میان، خبرگزاری دیگری هم همین خبر را با نام ۷۱ نفر از جان‌باختگان منتشر کرد.

این باعث ایجاد ابهامات بسیاری در مورد جان‌باختگان این حادثه شد و سؤالات بسیاری در اذهان عمومی ایجاد کرد که واقعاً تعداد جان‌باختگان چند نفر است؟

هیچ بیماری از این حادثه در بیمارستان‌ها کرمان بستری نیست

سید محمد صابری، رئیس اورژانس کرمان با اشاره به اینکه «این موضوع مربوط به ۱۰ روز پیش است و نباید امروز سؤالی از آن پرسیده شود»، می‌گوید: بروید از همان خبرگزاری‌هایی که این گزارش را منتشر کردند، سؤال کنید.

در پیگیری از خبرگزاری که نام ۷۱ تن را به عنوان جان باختگان حادثه منتشر کرده بود، اعلام شد منبع اسامی، لیست‌های دستنویس در بیمارستان در روز حادثه بوده است.

رئیس اورژانس کرمان همچنین با اشاره به اینکه نزدیک به یک هفته است که دیگر هیچ بیماری از این حادثه در بیمارستان‌ها بستری نیستند، آمار ۷۸ نفر را نه تأیید و نه رد کرد و گفت با گذشت ۱۰ روز از حادثه، علاقه‌ای به صحبت در این رابطه ندارد. وی حتی حاضر به پاسخ این پرسش نشد که تا به امروز چه تعداد از مجروحان این حادثه فوت کرده‌اند.

پزشکی قانونی: آمار کشته‌ها ۶۲ نفر

این در حالی است که عباس آمیان، مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمان در پاسخ به آخرین تعداد کشته‌شده‌ها گفت: آخرین تعداد ۶۲ نفر هستند. البته او درباره زمان مرگ این افراد و جزئیات آن هیچ صحبتی به میان نیاورد. وی همچنین آمار ۷۸ نفری از این حادثه را تکذیب کرد.

بیت‌الله عبدالهی، نماینده مردم اهر و عضو کمیته ویژه بررسی حادثه کرمان هم در پاسخ به این پرسش که مسئول برگزاری مراسم تشییع سردار سلیمانی در کرمان کدام نهاد بوده، توضیح می‌دهد: قطعی نشد که چه کسی یا چه نهادی مسوول بوده است. برداشت من از بحث معاون وزیر کشور این بود که شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مسوولیت برگزاری این مراسم را داشته و بعد مسوولیت برعهده نیروهای امنیتی و انتظامی بود.

او در پاسخ به این پرسش که تعداد قطعی کشته‌شدگان چقدر است، اضافه می‌کند: در جلسه درمورد تعداد کشته‌گان هیچ بحثی نشد. من آمار قطعی و رسمی ندارم. وقتی ابعاد قضیه بررسی شود، تعداد کشته‌شدگان هم مشخص می‌شود. این آمار محرمانه نیست.

این نماینده در پاسخ به این پرسش که مسئول برگزاری مراسم تشییع سردار سلیمانی در کرمان کدام نهاد بوده، توضیح می‌دهد: قطعی نشد که چه کسی یا چه نهادی مسوول بوده است. برداشت من از بحث معاون وزیر کشور این بود که شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مسوولیت برگزاری این مراسم را داشته است. اسن در حالی است که مهدی صدفی، رئیس ستاد نمازجمعه و عضو شورای هماهنگی تبلیغات کرمان در این باره به ایرناپلاس می‌گوید: من یک عضو از ستاد برگزاری مراسم هستم و در جریان جزئیات هم نیستم.

در رده شهدا

حجت الاسلام راشد یزدی هم روز پنجشنبه در آیین گرامیداشت جان‌باختگان تشییع شهدای جبهه مقاومت در کرمان آنها را در رده شهدا خواند و با اشاره به سفر رهبری به استان کرمان و شهرستان رفسنجان گفت: امروز شهادت تمامی افراد جان‌باخته در تشییع شهدای جبهه مقاومت شرعی است.

محمدجواد فدائی، استاندار کرمان هم روز پنجشنبه گفته: گروه هایی از سوی وزارت کشور، هیات دولت، وزارت اطلاعات و کمیسیون های مجلس بررسی های لازم را در این زمینه انجام داده اند و با همه افرادی که دست اندرکار اجرای این برنامه بوده، صحبت کرده اند و منتظر گزارش های آنها هستیم.

این در حالی است که در تاریخ 10 بهمن در مراسم بزرگداشت جان باختگان تشییع شهدای مقاومت، نام و تصویر حدود ۶۰ تن (۳۰ مرد و ۳۰ زن) روی بنری درج شده بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مراسم تشییع سردار سلیمانی کرمان مراسم تشییع سردار سلیمانی در کرمان شورای هماهنگی تبلیغات پاسخ به این پرسش تعداد کشته شدگان برگزاری مراسم بیمارستان ها تشییع شهدای جان باختگان اعلام شد کرمان هم فوت کرده ۷۸ نفر سه نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۰۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟

نرخ تورم واقعی کشور چه عددی است؟ بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش بدون ذکر تورم سالانه، آماری از تورم نقطه به نقطه منتشر کرده است که نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه در میانه کانال ۳۰ درصد قرار گرفته است.

به گزارش خبرآنلاین، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در پایان فروردین امسال به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است. چندی پیش نیز مرکز آمار از کاهش تورم نقطه‌به‌نقطه به ۳۰.۹ درصد در پایان فروردین ماه خبر داده بود.

بانک مرکزی این آمار را در واکنش به گزارش یک رسانه منتشر کرد که از رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم پرده برداشته بود. براساس این گزارش، ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم درست یک سال پیش در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ برای مهار تورم و رشد تولید دستوراتی داد که در ۱۰ بند به دستگاه‌های مختلف کشور تکلیف شد و حالا یک سال از این ۱۰ فرمان گذشته و انتشار لیست تورم توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد نه‌تن‌ها در مهار تورم موفقیتی حاصل نشده، بلکه رکورد ۸۰ساله نرخ تورم توسط دولت سیزدهم شکسته شده و به بالای ۵۲ درصد رسیده است.

در این گزارش آمده است؛ آماری که به آن اشاره می‌شود، برگرفته از جدول اعلامی بانک مرکزی است. همان مرجعی که دولت سیزدهم در ابتدای کار برای آن‌که تورم دولت قبل را بالاتر نشان دهد، به آن استناد می‌کرد؛ بنابراین هرچند براساس نرخ‌های اعلامی مرکز آمار هنوز تا رکوردشکنی چند گام کوچک فاصله است، اما آمار بانک مرکزی این رکوردزنی را به تصویر می‌کشد. البته اعضای محترم دولت با اشاره به اینکه سال پایه درنظرگرفته‌شده در جدول بانک مرکزی ۱۳۹۵ است درحالی‌که سال پایه به ۱۴۰۰ تغییر پیدا کرده، تاکید می‌کنند که نرخ تورم کمتر از ۵۲ درصد است. اما اگر سال پایه را ۱۴۰۰ در نظر بگیریم بنا بر نظر کارشناسان نرخ تورم در محدوده ۵۰ درصد خواهد بود، بنابراین اصل موضوع تغییری نمی‌کند.

تورم فروردین ۱۴۰۲، ۶۳ درصد بوده است؟

در این میان، عبدالناصر همتی، رییس‌کل اسبق بانک مرکزی در یادداشتی در فضای مجازی در واکنش به آمار اعلامی تورم نقطه به نقطه فروردین، نوشت: از اطلاع‌رسانی بانک مرکزی ممنون. البته مناسب بود که تورم سالانه در پایان سال ۱۴۰۲ ‏و فروردین ۱۴۰۳ را هم اعلام می‌کردند. این اعلام، به معنای این است که تورم فروردین ۱۴۰۲، به میزان «۶۳ درصد» بوده است!

وی متذکر شد: این تورم اعلام نشده، نتیجه رکورد رشد ۴۳ درصدی چاپ پول در سال ۱۴۰۱ و دلیل عمده فشار به نرخ ارز در ۱۴۰۲ بود.

نرخ واقعی تورم چه عددی است؟

در همین رابطه وحید شقاقی، اقتصاددان در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که نرخ واقعی تورم چه عددی است؟ گفت: درخصوص تحلیل آمار‌های تورم در اقتصاد ایران، دو نهاد بانک مرکزی و مرکز آمار گزارش رسمی منتشر می‌کنند و معمولا بین تورم اعلام شده این دو نهاد طی سال‌های اخیر بین ۲ تا ۱۱ درصد اختلاف وجود داشته است.

وی با ذکر مثالی افزود: در سال ۱۳۹۹ نرخ تورم اعلامی توسط مرکز آمار معادل ۳۶.۴ درصد و بانک مرکزی ۴۷.۱ درصد بوده که اختلاف نزدیک به ۱۱ درصد وجود دارد و برخی سال‌ها هم این اختلاف به کمتر از یک درصد رسیده. به‌عنوان نمونه در سال ۱۴۰۱ نرخ تورم مرکز آمار ۴۵.۸ درصد و بانک مرکزی ۴۶.۵ درصد بوده است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: با گذشت ۴۵ روز از سال جدید، هنوز گزارش تورم بانک مرکزی برای سال ۱۴۰۲ منتشر نشده است، ولی گزارش مرکز آمار به روزتر است و منتشر شده و برای ۱۴۰۲ تورم ۴۰.۷ درصد اعلام شده است.

شقاقی متذکر شد: با تجربه سنوات اخیر به احتمال بالا آمار تورم بانک مرکزی بیشتر از مرکز آمار خواهد بود و باید منتظر ماند و دید رکورد سال ۱۳۷۴ شکسته خواهد شد یا خیر.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۴ تورم اعلام شده بانک مرکزی معادل ۴۹.۴ درصد بوده که بیشترین رقم طی ۵۰ سال اخیر بوده است.

به این ۶ نکته توجه کنید

وی در ادامه با بیان این‌که فارغ از بحث شکسته شدن یا نشدن رکورد نرخ تورم در سال ۱۴۰۲، چند نکته حائز اهمیت است، گفت: هیچ دوره‌ای در اقتصاد ایران ۷ سال پی در پی تورم بالا (بیش از دو برابر میانگین بلندمدت) وجود نداشته و این پدیده بسیار نگران‌کننده است.

این اقتصاددان افزود: ریشه‌های اصلی تورم در اقتصاد ایران در حال تشدید هستند، بالاخص ناترازی‌های اقتصاد کلان درحال افزایش هستند که خود عامل بالقوه تشدید تورم برای سال‌های بعد هستند.

شقاقی تصریح کرد: چشم‌انداز روشن از کاهش تورم برای سال‌های ۱۴۰۳ و بعد فعلا مشاهده نمی‌شود و تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود.

وی با بیان این‌که سیاست‌های پولی بانک مرکزی در برابر ناترازی‌های اقتصاد کلان پاسخگو نیست، عنوان کرد: همچنان گسست بین بخش پولی از بخش واقعی، برقرار و تشدید شده است.

این اقتصاددان تاکید کرد: بخش واقعی اقتصاد ایران کار نمی‌کند و همین مساله در تشدید گسست بخش پولی و واقعی اثرگذار است.

دیگر خبرها

  • مراسم اربعین شهدای حادثه کنسولگری ایران برگزار شد
  • افزایش تعداد کشته‌های سیل و طوفان در برزیل
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • ۶ کشته و مصدوم در حادثه واژگونی خودروی پرشیا در جاده ماکو بازرگان
  • تماس منافقین برای تخلیه اطلاعاتی پرستار بیمارستان محل حضور شهید سلیمانی‌ | بشنوید
  • مراسم تشییع شهدای گمنام در نیروی زمینی ارتش در تهران
  • مراسم یادبود اسکویی امروز برگزار می‌شود
  • مراسم یادبود صدای ماندگار ورزش امروز برگزار می شود
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری